Gå til innhold Gå til navigasjon

Bråte skole

Publisert:  Av: Linda Viken

Bråte skole er en 1-10-skole på Hemnes. Skolen har 361 elever totalt, 197 på u-trinn og 164 på b-trinn. Elevene på Bråte skole kommer fra Hemnes (1.-10.trinn) og Løken (8.-10.trinn).

En vårdag ved Bråte skole. Foto: Inger Marie Langeland.

Skolen har 55 ansatte, som inkluderer lærere, barne- og ungdomsarbeidere/assistenter, ledelse og merkantilt personale. I tillegg har fem renholdere og en vaktmester sitt daglige virke ved skolen.

Skolens SFO har rundt 74 barn, og har tilbud også i ferier.

Skolebygning

Skolen er delt i en u-trinnsbygning og en b-trinnsbygning. I tillegg et samfunnshus bestående av garderober, samfunnssal, basseng og vestibyle. SFO har oppholdssted på b-trinnet.

Administrasjonen holder til i b-trinnsbygningen.

Uteområder

Uteområdene ved skolen er store og åpne. Skoleplassen består av to lekeområder med lekestativ og husker, to håndball-/fotballbaner, en sandvolleyballbane, en skaterampe, en ballbinge, en flerbruksplate og en sykkelbane. I tillegg disponerer skolen fotballbaner i samarbeid med Søndre Høland idretts- og ungdomslag (SHIUL). Dette er også et område som blir islagt vinterstid til skøytebane.

Skolens beliggenhet gjør at skog og vann er lett tilgjengelig. Det er kun 200 meter til idylliske Bråtevannet med fiskemuligheter og våtmarker som kan brukes i for eksempel naturfagsundervisningen. Skolen har også, i samarbeid med FAU og lokale grunneiere, tilgang til et område der vi har etablert gapahuker, bålplasser og taubaner. Dette brukes til opplevelser utendørs av både barne- og ungdomstrinn.

Samarbeidet med SHIUL gir skolen tilgang til Søndrehallen. Bråte skole har all kroppsøving der.

Nærmeste nabo til skolen er Aurskog Høland Bygdetun, som er et kulturelt og sosialt samlingspunkt i bygda. Her feires blant annet 17.mai. Skolen har et tett samarbeid med A-H bygdetun, og bruker ofte uteområdene til læring og lek.