Gå til innhold Gå til navigasjon

Aktuelt

Publisert:  Av: lmmoen

Her publiseres det vi holder på med i skolehverdagen. Det kan være turer vi er på, prosjekter som skal gjennomføres, eller andre saker vi er opptatt av å fortelle dere om.

 

Velkommen til nytt skoleår 2018/19!

Vi har ikke tatt noe nytt bilde av ansatte, men hvem vi er finner dere beskrevet under fanen "Kontakt oss". Ellers legger vi stadig ut litt bilder på Facebook.

 

 

 

 

 

 

 

 

Velkommen til nytt skoleår 2017/18

Fanen "Aktuelt" blir som dere ser ikke så aktivt brukt gjennom skoleåret. Dette skyldes nok at vi i stor grad benytter facebook til å fortelle om hva vi holder på med på skolen.

 

 

 Torsdag 18. august kl. 08.30 starter nytt skoleår 2016/2017. Her ser dere alle medarbeiderne som tar i mot elevene første skoledag. Alle gleder seg til å yte sitt beste for elevene.

 

 

 

 

Kokkekamp

Årets kokkekamp-duellanter var 5. og 6. klasse. Mat- og helselærer Ragnhild Bjørneng stod for arrangementet som inkluderte tre dommere (Silje Bjørneng, Bente Nygård og Lena M. Moen) Alle tre fikk tildelt svarskjema der de skulle uttale seg om presentasjon av maten (menyen), pynten på bordet, hvordan maten var presentert (delikat og innbydende), og sist, men viktigst; hvordan maten smakte. Var det god sammensetning av menyen, var den krydret passe, var sammensetningen av surt, søtt og salt god, passet rettene sammen etc. Viktig var det også at man hadde vektlagt sunn mat, god fantasi og gjerne råvarer fra i nærmiljøet (grønnsaker fra hagen eller rett fra naturen). 

Det var seks lag med deltakere fra 5. og 6. klasse, og det ble kåret to vinnerlag. Siden de to klassene har vært sammenslått i år, ble det kokkekamp for begge klassene nå. Det ble servert de lekreste retter! Noen hadde valgt å ha forrett, mens de fleste hadde valgt dessert etter hovedretten. Jobben til dommerne var veldig vrien fordi alle hadde laget nydelig mat og pyntet bordene flott. Alle har vært utrolig flinke! Vinnerne fikk tildelt flotte kokkeluer!

Vinnerlagene hadde følgende menyer:

Lag 1: Lakseburger med grønnsaker og sjokoladefondant til dessert.

 

Lag 2: Brenneslesuppe med foccaciabrød til hovedrett og fruktdessert med kesam.

 

 

Skogdag fredag 22.4. 

5. -7. klasse var på skogtur fredag 22/4-16 i strålende vær. Turen ble arrangert av Det norske skogselskap som hadde litt aktiverer sammen med elevene. De delte elevene i to grupper. En gruppe skulle spikke, mens den andre gruppen gikk tur og lærte litt om skogen.☺ Etter lunsj byttet gruppene plass. Dagen ble avsluttet med natursti.

 

 

 

 

 

Engelskdag 

Forrige uke var det en såkalt engelskdag på skolen og SFO. Denne gangen ble elevene kjent med litteratur fra engelskspråklig kultur, de hadde assembly i gymsalen, leste og pratet engelsk hele dagen. Alle, både lærere og elever gikk i uniformer (bl.a.skjorte/slips). Til slutt ble det servert "afternoon tea".

 

 

Iglobygging 

Onsdag 9. mars startet 4. klasse med temaet "byggemåter" i naturfag. Det måtte prøves i praksis og utfordringen ble å bygge mini-igloer i snø. Ikke lett å få til tak! – så ingeniør-spirene har måttet tenke videre.

 


UKM 2016

I uke 7 viste elevene i 5.-7. klasse frem sine arbeider som de har med i Ungdommens kulturmønstring. Her ser dere noen av de fine arbeidene. Juryen var her onsdag 17. februar og valgte ut arbeider som gikk videre til kulturmønstringen som var lørdag 5. mars. En av elevarbeidene fra Haneborg skole gikk videre. Det var Aleksandra Thorevas flotte forkle laget som en ugle. (Bildet nederst til høyre). Vi gratulerer og ønsker lykke til videre!

 

Vinterens første snøfall 16.11.15

Det var ikke mye snø som falt, men det ble nok til to snømenn! Laget av ivrige barn som har ventet på snøen en stund.

 

Ismusikk

Mandag 9. november hadde vi besøk av Rikskonserten, og "Ismusikk". Dette er et tilbud "Den kulturelle skolesekken"  har til blant annet skolene i vår kommune. Vi  hørte musikk laget med isofoner, isperkusjon og ishorn. Veldig spennende! Klangen i musikken var veldig spesiell, litt kald og mystisk. Elevene er heldige som får oppleve alt DKS har å by på.

 

 

 

Tema: overlevelsesteknikk

Denne uka var mellomtrinnet på tur med temaet: overlevelsesteknikk. Her skulle elevene lage båre, kunne orientere seg ved hjelp av naturen, lære bueskyting(lage egne piler og bue) og lage en overnattingsplass. Alt dette med god hjelp av Hjalmar Eide fra Akershus jeger og fiskeforbund. Takk til Akershus JFF for godt opplegg.

 

 

Kokkekamp for 6. klassingene

Torsdag 4. juni var det igjen klart for kokkekamp ved Haneborg skole. Her ser dere noe av den flotte maten som ble presentert. Dommerpanelet ble ledet av den lokalkjente gourmetkokken Rune Bjørneng og bestod ellers av Sonja Windstad og Tone Brekken (gruppe 2) og Lena M. Moen (gruppe 1). Det ble laget mye god mat og vi var alle imponerte over hva det er mulig å få til av 12-åringer. Her ser dere dommerpanelet (gruppe 2) og maten de vurderte.Vinnerne ble tildelt kokkeluer.

Vinnerlaget fra gruppe 1.

Vinnerlaget fra gruppe 2.

Dommerpanelet.

Maten til gruppe 2.

Maten til gruppe 1.

 

Besøk på Fetsund lenser

I dag, 1. juni, var 3. og 4. klasse fra Haneborg skole på besøk på Fetsund lenser. Her var det mye spennende å lære. Blant annet fikk alle lov til å banke på smijernet i smia, helt til det ble en krok av jernet. De så på saga og dampmaskinen, og var ute på vannet og øvde seg på å fløte tømmer. De lærte om hvordan tømmeret ble fraktet på elva, hva som var den tøffe jobben til fløterne, hvor viktig det var at tømmeret var merket og hvordan det ble behandlet når det ble tatt i land.

 

Leselystaksjon våren 2015

Nå går leselystaksjonen inn i sluttfasen, men innsatsen fra elevene har vært god. Det leses overalt for å nå målene som er satt.

 

UKM

Denne uka (7) har vi hatt utstilling av elevarbeider som skal være med i Ungdommens kulturmønstring. Onsdag var det to kunstnere her som plukket ut 20 arbeider som får gå videre til den kommunale mønstringen på Aursmoen skole lørdag14. mars. (kl. 13.00-18.00).

Her er noen bilder fra utstillingen:

 

 

 

3. klasse avisen!

3. klasse har gitt ut en avis på 16 sider. Hvis noen har lyst til å lese den, kan dere komme innom kontoret.

VINTERNETTER

I desember i fjor,  i kunst – og håndverkstimene, hadde 4. klasse et maleprosjekt der de skulle inspireres av maleriet « Vinternatt i Rondane» av Harald Solberg. Se så fine bilder de laget!

 

6. KLASSE-KOKKENE

JULEMIDDAG 18. DESEMBER

Det er en stund siden jul allerede, men siden vi ikke rakk å få inn dette før jul, legger vi det inn nå. Her ser dere de fine kokkene til Ragnhild fra 6. klasse. Før de stilte opp på bildet hadde de servert en nydelig julemiddag med ribbe, medisterkaker, selvlaget surkål med selvplukkende tyttebær til! Som dessert fikk vi riskrem med rød saus. Alt smakte fortreffelig. Ragnhild hadde ordnet med ekte kokkeantrekk til alle sammen, og med riktige klær blir selvsagt maten god. 
 
 

REKTORSKIFTE PÅ HANEBORG

Mandag 1. desember startet Morten Egeberg Kolobekken som rektor ved Haneborg skole. Han fikk overrakt nøkkel og blomst av fungerende rektor Trude Husøy Malnes i en seremoni i gymsalen kl. 08.45. På nøkkelen hadde elever og ansatte skrevet navnene sine. Alle møtte opp i gymsalen og småskoletrinnene hadde øvd inn en flott julesang som de fremførte. Trude har vært fungerende rektor siden Elisabeth Fossum sluttet i september.

Her overrekker Trude H. Malnes nøkkelen til Haneborg skole over til Morten E. Kolobekken og ønsker ham velkommen til skolen.
1.-3. klassingene sang en fin julesang for den nye rektoren.

Elisabeth Fossum har vært en god og engasjert rektor ve

d Haneborg skole i 10 år. Elevene hadde laget en fin forestilling som ble fremført, og hun ble overrakt flere gaver, blant annet en helt tro kopi av Haneborg skole som de eldste elevene hadde laget, i noe mindre format enn originalen!

Tusen takk til Elisabeth for alt hun har gjort for Haneborg skole

Her mottar Elisabeth den flotte kopien av Haneborg skole av elevene i 7. klasse.

Sangfuglene i 2. klasse fremfører en fin sang for Elisabeth.

6. klasse fremførte et flott skuespill for Elisabeth. Gode skuespillere med stor innlevelse i egetprodusert skuespill.

 

GULLGUTTA!!

 

Arne Daniel Fallet og Snorre Hammerstrøm tok gull i NM i Yrkesfag/barne-og ungdomsarbeiderfaget!

Arne Daniel og Snorre ble feiret med kake vel tilbake på Haneborg skole fredag 31.10. De hadde hatt en fantastisk opplevelse og var overrasket over at de hadde nådd helt til topps i NM i yrkesfag for barne- og ungdomsarbeidere i Trondheim.  

Konkurransen hadde deltakere fra hele landet med så godt som alle yrkesfag representert. Det var ikke bare fra Aurskog-Høland at gutta var de eneste representantene, men de var også de eneste til å representere Akershus i barne- og ungdomsarbeiderfaget. De trodde selv at de hadde tjent på å være seg selv og at de tok de samme valgene de ville ha gjort i sin daglige jobb.

Vi er veldig stolte av gutta og gratulerer så mye med gullet! Elevene er heldige som har dere som trygge voksne forbilder,  som i tillegg er unge nok til å huske sin egen barndom.


Arne Daniel og Snorre sammen med noen av de minste barna på Haneborg.
Foto: Roger Ødegård

 

 

Skogtur 10. september 2014 - hele Haneborg skole

Det var en fin dag med full sol! Vi gikk opp til fortet(Urskog fort). Vi hadde natursti med 10 oppgaver, barna var flinke til å svare på spørsmål. Lag nr. 9 vant en boks med Nonstop. Vi spiste mat og hadde frilek. De i første klasse syntes det var fint på fortet. Det var den skogdagen - så kan vi glede oss til neste!
Skrevet av Nora, Marte og Signe i 6. klasse

Elever som koser seg i bærskogen!

Liv og røre foran gapahuken "Kristians plass".