Gå til innhold Gå til navigasjon

Idrettsanlegg

Publisert:  

Her finner du en oversikt over ulike idrettsanlegg i kommunen. Vi har en god variasjon, og håper alle benytter seg av anleggene mest mulig.

Foto: Bjørkelangen Sportsforening.

Aurskog

På Aursmoen Idrettsanlegg jobber Aurskog-Finstadbru Sportsklubb med å samle sine anlegg. Aurskog-Finstadbru Sportsklubb har investert i store summer for å tilrettelegge for aktivitet, og har et nytt klubbhus som er tilknyttet Aurskoghallen. I tillegg har de en 11er kunstgressbane med undervarme, en 11er gressbane, og en mindre 5er kunstgressbane for egenorganisert lek. Videre er det planlagt å opprette gressbaner rundt kunstgressbanen, og et sandvolleyballanlegg. Aurskog-Finstadbru Sportsklubb har også en lysløype med skiløyper, og kjører også flere mil med løyper i Aurskog og omegn.

Aurskog-Høland kommune eier og drifter et svømmebasseng på 12,5 x 8,5 m på Aursmoen ungdomsskole.

Ved rundkjøringa på rv. 170  ligger en fullverdig 18-hulls golfbane og en 9-hull treningsbane, som driftes av Aurskog-Finstadbru Golfklubb.

Det ligger to skytterbaner i Aurskogs omegn, lokalisert noen kilometer fra sentrum.

Bjørkelangen

Bjørkelangen Sportsforening jobber med å samle sine anlegg på Bjørkelangen Sportssenter. Der ligger Bjørkelangen Sportshall i dag, sammen med friidrettsbanen til Aurskog-Høland Friidrettslag med en 11er gressbane i midten. Aurskog-Høland Tennisklubb eier og drifter to tennisbaner på sportssenteret. Bjørkelagen SF drifter en 11er grusbane på baksiden, som de planlegger å gjøre om til kunstgress. Fra sportssenteret går det en lysløype hvor Bjørkelangen SF kjører skiløyper. I tillegg har de en 11er gressbane på Bjørkelunden.

Aurskog-Høland kommune eier og drifter et svømmebasseng på 12,5 x 10 meter på Bjørkelangen Ungdomsskole.

Noen kilometer øst for Bjørkelangen ligger Eksismoa Motorsportanlegg, som driftes av NMK Aurskog-Høland. Her kan man kjøre motorcross, Enduro, ATV og lignende. Hvert år arrangerer de NM-runde i rally.

En kilometer vest for Bjørkelangen Sportsenter ligger Dalhauglia Hoppsenter og Dalhauglia Alpinbakke som driftes av Stiftelsen Dalhauglia og Aurskog-Høland Alpinklubb. Hoppsenteret har 5 bakker fra K-6 til K-50 hvor de to minste bakkene er plastlagt. Både hoppanlegget og alpinanlegget er utstyret med heis og snøproduksjonsutstyr.

I Eidslia på Bjørkelangen ligger det et bueskytteranlegg som eies og driftes av Aurskog-Høland Bueskyttere.

Skytterlagene på Bjørkelangen og Løken benytter seg av anlegget på Grasåsen, hvor det er flere skytterbaner både for innendørs-, bane-, pistol-, og leirdueskytning.

Foto: Høland Idrettslag.

Løken

På Løken ligger Høland Idrettsanlegg, som eies og driftes av Høland Idrettslag. De har nylig bygget et flott flerbrukshus tilhørende Hølandshallen, på dugnad. Bygget har treningsrom med moderne fasiliteter, garderober, fritidsklubb, og vil få aktivitetsrom og spinningssal i 2. etasje.

Ved Høland Idrettsanlegg ligger det også to 11er gressbaner og en 7er kunstgressbane, samt en BMX-bane.

Aurskog-Høland kommune eier og drifter et svømmebasseng på 12,5 x 10 meter på Løken Ungdomsskole.

I nærheten av Løken på Auten Gård ligger det en modellflybane som driftes av Aurskog-Høland modellflyklubb.

Hemnes

På Hemnes eier og drifter Søndre Høland Idretts – og ungdomslag (SHIUL) følgende anlegg: Søndrehall, Klubbhus, kunstgressbane, grusbane (som islegges på vinteren), grønt-anlegg, ball-binge, BMX bane, flerbruksflate, lysløype, flombelyst vinterpark og trimløype. Anleggene er bygget av klubbens medlemmer gjennom generasjoner.

Søndrehallen er det ferskeste tilskuddet til anleggsmassen. Flerbrukshallen ble bygget på dugnad i perioden 8. august 2014 til 15. august 2015, da hallen ble offisielt åpnet. I forbindelse med byggingen av hallen ble det lagt ned ca. 12 årsverk i frivilling arbeidsinnsats – i tillegg til at alle andre frivillige aktiviteter i klubben gikk parallelt. Nærmeste nabo til SHIUL er Bråte skole, hvor Aurskog-Høland kommune eier og drifter et svømmebasseng på 12,5 x 8 meter. Svømmebassenget disponeres av SHIUL til klubbens aktiviteter. I SHIUL’s anlegg er det alltid et yrende liv av glade og spreke folk i alle aldere som driver aktivitet, skaper samhold og gir positiv grobunn for god folkehelse.

Setskog

På Setskog drifter Setskog Idrettsforening en 11er gressbane og en lysløype. I sambruk med skolen ligger garderobefasiliteter og samfunnshus.

Noen kilometer fra Setskog er det lokalisert en skytterbane.

Momoen

På Momoen har Momoen Idretts- og ungdomslag en 11er gressbane, en tennisbane og et klubbhus. De kjører også skiløyper i sin lysløype.

Bilde: Skitur på Mangenfjellet. Foto: Anne Kvarvåg Sakkusmosen.

Mangenfjellet

Mangenfjellet er et unikt friluftsområde som ligger nordøst i kommunen. Mangenfjellet Turlag tilrettelegger dette området for kommunes innbyggere ved å kjøre over 8 mil med skiløyper og merke turstier. De har bygget en dagsturhytte ved Kjøltjern, hvor det er muligheter for servering og overnatting. Ettersom Mangenfjellet ligger over 200 meter høyere over havet enn resten av kommunen, er dette området mer snøsikkert på vinterstid.