Gå til innhold Gå til navigasjon

Musikk

Publisert:  

Kulturskolen gir opplæring på de fleste instrumenter.

Vi har inneværende skoleår tilbud på Aursmoen, Bråte og Løken skoler i tillegg til fagsenteret på Bjørkelangen.

 

Strykeinstrumenter

Kulturskolen har i dag undervisning på fiolin og cello, og har utleie på instrumenter i ulike størrelser. Vi kan også tilby opplæring på bratsj og kontrabass, men har ikke instrumenter til utleie.

 

                          

Blåse - og slaginstrumenter

Undervisningen i messinginstrumenter omfatter kornett, trompet, horn, trombone, tenorhorn, baryton og tuba.

Undervisningen i treblås omfatter fløyte, klarinett, saxofon, og fagott.

Slagverkundervisningen omfatter undervisning på trommesett, melodisk slagverk og perkusjon.

 

Gitar

Det gis her mulighet for å lære alle typer gitarspill og bass.

 

Piano og kirkeorgel

Det gis her mulighet for å spille både klassisk musikk og rytmiske musikkgenre. Elever må disponere eget instrument hjemme til øving.

Vokal

Det gis tilbud om sangtimer fra fylte 10 år. Før dette anbefales deltakelse i kor (noe elevene oppfordres til å fortsette med også etter fylte 12 år)

Bandgrupper

Individuelle elever får i perioder tilbud om bandundervisning som del av den ordinære opplæringen på instrumentet. Det kan også gjelde blåsere og strykere i prosjekter.

Generelt i forhold til instrumental- og vokalundervisning

Det legges opp til perioder med samspill i løpet av skoleåret, se spesielt når det er prosjektuker som kan innebære endret timeplan i forkant av forestillinger.

Det forventes at eleven bruker minst en halv time per dag til egenøving hjemme for å få god progresjon. Alle elever forventes å møte "motbakker" som må overvinnes for å komme videre. Gode rutiner gjør de fleste dager til gode dager, og det å jobbe seg gjennom motbakkene er noe som virker positivt inn i veldig mange andre sammenhenger også. Lykke til!

Musikkteori

Musikkteori læres samtidig med læring av instrument.

Samarbeid

Kulturskolen vil fortsette det gode samarbeidet med skolene i kommunen for at flest mulig barn og unge skal få mulighet til å prøve i praksis det vi jobber med i dybden på kulturskolen. De som ønsker å lære mer enn vi klarer å få til på fire prosjektdager, kan søke seg inn på kulturskolen i etterkant.

Aurskog-Høland kulturskole er også en del av samarbeidet på Nedre Romerike, noe som gir våre elever mulighet til å være deltakere i langt større prosjekter enn det vi klarer å lage selv; deriblant KuDraMuDa og fordypningstilbud.