Gå til innhold Gå til navigasjon

— Årets viktigste frokost

Publisert:  Av: Alette Eldøy

Rådhuskantina var full da Jobberiet inviterte politikere og ansatte til «Årets Viktigste Frokost».

– Aurskog-Høland kommune er stolte eiere av Jobberiet. VTA-plassene er viktige for kommunen, men aller mest viktig for dem som jobber der, sier ordfører Roger Evjen.

Aurskog-Høland kommune er en av kommunene i Akershus med flest VTA-plasser og Jobberiet står for disse arbeidsplassene.

Jobberiet skaper arbeidsoppgaver som gir en meningsfull hverdag for deltagere og ansatte. Formålet er å skape utvikling hos mennesker ved å gi tilrettelagt arbeid og arbeidsrettet opplæring. 

 

Frokost landet over

Torsdag inviterte Jobberiet til frokost i kantina de driver på rådhuset.  Frokosten var en del av et landsdekkende arrangement som satte fokus på varig tilrettelagt arbeidsplasser. Over hele landet inviterte Arbeidsgiverforening for Vekst- og attføringsbedrifter (ASVL), og deres medlemsbedrifter lokale politikere til frokost. En møteplass der politikerne møter ansatte med Varig tilrettelagt arbeid (VTA-plass) over kaffe og en matbit.

 – Mens arbeidsledigheten i Norge ligger på rundt fire prosent, står hele 67 prosent av de med lettere utviklingshemning uten arbeid eller dagtilbud. For dem finnes det ikke alternative jobber, dette er den jobbmuligheten de har, sier Haagen Blakstad, daglig leder av Jobberiet.

Flere arbeidsplasser

ASVL ønsker langt flere plasser enn hva tilfellet er i dag.

– Vårt budskap er enkelt. Vi ønsker at regjeringen bevilger penger til minst 2.000 flere varig tilrettelagte arbeidsplasser i løpet av denne stortingsperioden, sier Haagen Blakstad.