Gå til innhold Gå til navigasjon

Åpen dag på brannstasjonen

Publisert:  

Brannvesenet inviterer til en spennende dag på brannstasjonen på Bjørkelangen lørdag 23. september kl. 11- 14. Det blir moro for barna, og tips om brannsikkerhet til hele familien. Ta med deg barna og kom!

Dette er en dag som alltid faller i smak hos voksne og barn, men brannvesenet håper også å vekke de voksne til å ha brannøvelse hjemme.

En ny undersøkelse viser at tre av fire familier har aldri hatt brannøvelse hjemme. Når kjøkkenet eller stua står i full fyr er det for sent å oppdage at rømningsveien ikke fungerer eller at du ikke kjenner til hvordan du skal komme deg ut hvis hoveddøra ikke kan brukes. Et lite branntilløp utvikler seg raskt til full overtenning, så her må alle handle riktig fra første stund.

Avtal møtested!

Den samme undersøkelsen viser også at bare ti prosent av husstander med to eller flere personer har avtalt møtested utendørs i tilfelle brann. Brannvesenet oppfordrer alle husstander til å avtale et møtested. Ved brann blir det fort kaotisk, og det er lett å komme bort fra hverandre. For brannvesenet er det et skrekkscenario at folk løper tilbake inn i brennende hus for å lete etter familiemedlemmer som kanskje har kommet seg ut andre veier. Derfor er det å avtale et fast møtested utenfor boligen noe av det enkleste og viktigste man kan gjøre.

Brannsikkerhet hovedtema

Brannsikkerhet i hjemmet er derfor hovedtema når Nedre Romerike brann- og redningsvesen (NRBR) inviterer til Åpen brannstasjon lørdag 23. september. Gjennom konkurranser, premier, demonstrasjoner og brannbiler formidler vi vårt brannforebyggende budskap.

Åpne brannstasjoner over hele landet

Brannvernuka arrangeres av Norsk brannvernforening, DSB og If Skadeforsikring i samarbeid med brannvesenet. Brannvesen over hele landet inviterer til Åpen brannstasjon under Brannvernuka. Den nye undersøkelsen er utført av Kantar TNS for Norsk brannvernforening, DSB (Direktoratet for samfunnssikkerhet og beredskap) og forsikringsselskapet If.