Gå til innhold Gå til navigasjon

«Bjørkebadet – et fantastisk folkehelseprosjekt»

Publisert:  Av: Alette Eldøy

Torsdag var det åpning av Bjørkebadet. Da var det fullt program og gratis inngang hele dagen, og mange benyttet anledningen til å ta sin første dukkert i bassenget.

– Det er en glede å stå her. Gratulerer med dagen alle sammen! Dette er et stort steg for Aurskog-Høland kommune. Et fantastisk folkehelseprosjekt som har blitt til virkelighet i dag, sa ordfører Roger Evjen under sin åpningstale.

TAKK: Evjen benyttet anledningen til å takke alle som hadde vært med på å muliggjøre Bjørkebadet. "Takk til politikerne som torde å satse, og til Jan Mærli og Sverre Myrli som skaffet penger til pilotmidler. Takk for økonomiske bidrag fra Høland og Setskog sparebank og Akershus fylkeskommune. Takk for BSF sitt engasjement og iver, takk til  svømmeforbundet som har heiet på oss og de ansatte i kommunen som har bidratt til at anlegget står her i dag, prosjektkontoret og prosjektleder Jens Kristian Waale,r og takk til alle de flinke folkene som jobber her!"

Svømmeanlegg for alle

– Vi har fått et svømmeanlegg som kan glede alle, fra spebarn og til pensjonister. Svømming er en aktivitet som alle innbygger kan holde på med. Det er den første aktiviteten vi kan begynne med og den siste vi må slutte med, sier leder av prosjektkontoret i Aurskog-Høland kommune, Thomas Grønnerød-Hemmingby.

 

Han er veldig stolt av at vi har klart å få til dette anlegget, for det hadde en vanskelig start.

– Vi fikk en oppgave som var på grensen til det umulige. For svømmeanlegg koster fra 150 millioner og oppover, og våre politikere sa «Det klarer dere for 65 millioner». Og for å få til det måtte vi bruke all vår kreativitet, jobbe kjempe hardt for å få leverandørene med på banen og bruke deres tankekraft til å få løst disse oppgavene, sier Grønnerød-Hemmingby. 

Førstemann ut!

Den offisielle åpningen startet med taler, takk og gratulasjoner. Ordføreren fikk æren av å klippe snoren, mens Finn Herlofsen, leder av svømmegruppa i Bjørkelangen sportsforening, fikk æren av å ta det første offisielle stupet.

– I 1986, stod det i kommuneplanen for kultur og idrett, at man skulle jobbe for et 25-meters basseng i Aurskog- Høland kommune. Så det har tatt lang tid å realisere anlegget, men det har blitt mye flottere enn vi hadde drømt om, sier en meget rørt Herlofsen under sin tale.

Han er en ildsjel som har brukt mye sin fritid på prosjektet Bjørkebadet. Herlofsen var den første offisielle svømmer i 25 meters bassenget, mens opplæringsbassenget og varmtvannsbassenget ble åpnet ved at fire elever fra Bjørkelangen skole som hoppet ut i bassenget på likt.

Utover dagen fortsatte det med demonstrasjon og prøving av vannleker, fri svømming, underholdning med musikk, familieforestilling og synkronsvømming.

Mange  tok turen innom i løpet av åpningsdagen, og rundt 150 benyttet anledningen til å prøve bassengene.