Gå til innhold Gå til navigasjon

Bredbåndsutbygging

Publisert:  

Vi vil ha bedre bredbåndsdekning til våre innbyggere. Nå kan du søke om kommunal støtte for prosjekter gjennomført i 2018.

Det er mange områder i Aurskog-Høland som har dårlig bredbåndstekning. Det vil vi gjøre noe med. 

Det er anledning til å søke om kommunale midler innen 01.02.2019 for prosjekter som er gjennomført i 2018.

– Aurskog-Høland kommune har høyt fokus på digitalisering av tjenester. Når flere tjenester baserer seg på selvbetjening via internett, er det helt avgjørende at innbyggerne har god bredbåndsdekning. Politikerne har i 2018 bevilget midler for formålet slik at flere av de som ikke har god dekning skal få det, sier Raymond Hesthaug, Digitaliserings – og Innovasjonssjef.

Kommunen oppfordrer nå innbyggere, næringsliv, lag og foreninger som har gjennomført bredbåndsprosjekter i 2018 om å søke kommunal støtte.

Det oppfordres til at innbyggerne også rapporterer inn reell dekning gjennom Nasjonal Kommunikasjonsmyndighet sine nettsider Nettfart.no eller mobilappen nettfart. Hastighetsmålinger gjort via Nettfart-tjenesten er anonyme og vil hjelpe kommunen til å avdekke områder som trenger utbygging eller oppgradering.

Søknadsfrister

Frist for å søke er 01.02.2019 for prosjekter gjennomført i 2018.

Kriteriene for å kunne søke finner du her. 

For prosjekter i 2019 er søknadsfristen 01.04.2019.

Søknad sendes på e-post til postmottak@ahk.no

For mer informasjon kontakt Raymond Hesthaug, Tlf. 48 21 05 06, epost: postmottak@ahk.no.

Kommunens dekningsforhold

Vi har gjennomført en dekningsanalyse hvor både 4G dekning fra Telenor og Telia er kartlagt og hvor bredbånd fra ulike operatører er kartlagt.

Rapporten kan du lese her:

Dekningsforhold og fremtidige utbyggingsplaner fra Telenor

Dekningsforhold Telia

Bruker du www.nettfart.no til å teste farten på ditt nett rapporterer du samtidig inn til Nkom som kartlegger nasjonalt.

 

Foto: Pixabay