Gå til innhold Gå til navigasjon

Elevene trår til for TV-aksjonen

Publisert:  Av: Kari Aasberg Bradley

Aerobic-kurs, vannballonger, skuespill, quiz, kortfilm og vafler med farge. Kommunens elevrådsrepresentanter var fulle av gode ideer til hvordan skolene kan bidra til årets TV-aksjon.

– Skolene er blitt kjempeviktige for Aurskog-Høland kommune i TV-aksjonen. I fjor samlet skolene inn nesten like mye penger som bøssebærerne våre, sier ordfører Roger Evjen.

Årets TV-aksjon går til Kirkens Bymisjon og deres arbeid for å skape et varmere og mer inkluderende samfunn. Forrige uke samlet kommunens elevrådsrepresentanter seg på rådhuset, for å utveksle ideer om hvordan skolene kan bidra også i år.

Rekord

Skolene i kommunen gjorde en kjempejobb i fjor, og samlet inn hele 308.410 kroner. Elevene tro til med blant annet loppemarked, kakebaking og skoleløp.

– En ting er sikkert, og det er at dere er flinke til å løpe. TV-aksjonen fikk et kjempebidrag fra kommunens elever i fjor, og jeg er sikker på at dere har masse gode ideer også i år. Lykke til! sier Evjen.

– Forbilde for andre kommuner

– Dere er et forbilde for alle skolene i hele Romerike. På hvert eneste sted jeg besøker, snakker jeg om dere, og hvor dyktige dere er til å jobbe med innsamlingsaksjonen hvert eneste år. Dere er med på å sette standarden for andre elever, sier Hans-Jørgen Soligard, fylkeskoordinator for TV-aksjonen.

I fjor var det Bråte skole som fikk best resultat, tett fulgt av de andre skolene. Elevrådene i Aurskog-Høland var fulle av gode ideer også i år. På forslagslisten sto blant annet aerobic-kurs, vafler med farge, natursti, lage syltetøy, aktivitetskveld for eldre, skuespill, og Kahoot om TV-aksjonen.

– Årets aksjon handler om utenforskap. Kirkens Bymisjon tar vare på de som ikke har ressurser til å ta vare på seg selv. Mennesker skal ta vare på hverandre, og vi skal være mindre alene sammen, sier Soligard.

Bli bøssebærer!

Årets TV-aksjon er en aksjon både for enkeltmennesker, og for det samfunnet vi ønsker å være. Sammen skal vi gå for at alle skal ha noen å gå til. Blir du med på laget? Du kan melde deg som bøssebærer på www.blimed.no