Gå til innhold Gå til navigasjon

Fjernet ulovlig avfall

Publisert:  

Aurskog-Høland kommune har nå i juni gjennomført opprydning av ulovlig avfall to steder i kommunen. Det ene av disse stedene er et skogsområde langs Fv 21 Grasmoveien på Setskog – nær grensen mot Eidskog, hvor det over tid har blitt dumpet betydelige mengder avfall.

Det ble på Setskog samlet opp to fulle varebiler med diverse avfall. Avfallet som er ryddet opp består av blant annet diverse bygningsavfall, varmtvannsbereder, videospiller, bilbatteri, oljekanner fulle av motorolje og husholdningsavfall.

Kommunen har ikke ansvaret for å rydde opp avfall som dumpes ulovlig i naturen, men har som lokal forurensningsmyndighet en mulighet til å pålegge den ansvarlige å rydde opp. I de tilfeller man ikke finner noen ansvarlig kan kommunen også pålegge grunneier opprydningen. 

– Aurskog-Høland kommune ønsker i størst mulig grad å unngå å pålegge uskyldige grunneiere å rydde opp i forhold de åpenbart ikke har ansvar for, og gjennomfører derfor fra tid til annet opprydningsrunder som dette i egen regi, sier virksomhetsleder Kjetil Hauger.

Kommunen har også lav terskel for å politianmelde ulovlig forsøpling, og har erfart at flere forhold har endt opp med en straffereaksjon fra politiet.