Gå til innhold Gå til navigasjon

Stor fest ved åpningen av Helsehuset

Publisert:  Av: Alette Eldøy

Det var fullt hus da den offisielle åpningen av Helsehuset ble markert med underholdning, taler og snorklipping på tirsdag.

– Jeg har hørt det er så stor åpning. Hvem er det som skal føde? spurte overjordmor ved fødestiftelsen i Kristiania, Karoline Skullerud fra Søndre Høland. Hun ble spilt av Juliane Husvik Sukkestad, stedsansvarlig ved Aurskog-Høland bygdetun.

 Elever fra kulturskolene fremførte flott dans.

Sukkestad ledet oss gjennom arrangementet med historier om helse før og nå, presenterte de ulike helsetjenestene vi har på Helsehuset og de som jobber der.

Stolt ordfører

Ordfører Roger Evjen fikk æren av å klippe snorer, én for hver avdeling i Helsehuset.

Rådmann Siri Hovde og ordfører Roger Evjen er fornøyd med det nye Helsehuset.

– Jeg er stolt av Helsehuset. Dette er vårt svar på samhandlingsreformen. Vi har fått et topp moderne Helsehus, som legger til rette for samarbeid mellom helsetjenestene. Jeg er stolt av politikerne som turte å satse på dette, og jeg er utrolig glad for at vi fortsatt har legevakttjenesten i vår kommune, sa Evjen under sin tale, hvor han takket alle som hadde vært med på prosjektet.

Løft for alle

Varaordfører i Rømskog, Turid Dahlum Nilsen, stod også på talerlisten. Hun synes at Helsehuset er et løft for begge kommuner.

 Det ble fullt hus da vi inviterte til offisiell åpning av Helsehuset.

Rømskogs innbyggere får også stor glede av Helsehuset og er allerede brukere av flere tjenester som vi finner her.  

 

Prosjektleder Johan Tørnby fikk mye ros for sitt arbeid med Helsehuset.

– Dette hadde ikke blitt realisert uten flinke folk. Jeg gir derfor honnør til politikere som turte å satse, ansatte for samarbeid og medvirkning, entreprenør for et flott sluttprodukt og arkitekt og prosjekterende som har bidratt på en god måte, men som også turte å utfordre, samt en fabelaktig prosjektgruppe. Summen av dette har meislet ut et flott prosjekt, sier Tørnby.

Johan Tørnby, Siri Hovde og Siw M.Heggevik Lund var veldig fornøyde med gårsdagens åpning.

Under den offisielle åpning hadde også noen av kulturskolens dansetalenter fremvisning, og Rømskogs organist, Mathilda Røjdemo, spilte og sang for de fremmøtte.  

Det ble pizzaservering fra en foodtruck da taler og underholdning var ferdig.

Etter det offisielle programmet var over, kunne man få en omvisning på Helsehuset. En foodtruck var parkert ved inngangen med mat og drikke til de som ønsket det.   

Disse tjenestene finner du her

I Helsehuset på Bjørkelangen finner du tjenestene: legevakten, helsestasjonen, Helsehusets fastlegekontor, KAD, fysio- og ergoterapitjenesten, hjemmetjenesten Bjørkelangen, psykisk helse og avhengighet, jordmortjenesten, familieteamet og utekontaktene.

Tannklinikken kommer på plass i huset til høsten.

Les mer om Helsehuset her.