Gå til innhold Gå til navigasjon

God dialog om ny skole

Publisert:  Av: Steinar Ottesen og Jens-Kristian Waaler

Ny skole på Bjørkelangen vil skape et godt innemiljø og utvikle kulturlivet i kommunen. Dialogen er også god.

Prosjektleder ved Aurskog-Høland kommune, Jens-Kristian Waaler, holdt nylig informasjonsmøte ved Bjørkelangen skolen hvor rundt 35 møtedeltakere deltok. Temaet for dette møte var å gi en statusrapport om den nye skolen.

- Det var god stemning på møtet, mange av de fremmøtte har ventet i mange år på at den nye skolen skal bli realisert. Vi gleder oss til skolen er ferdig sa, Jens-Kristian Waaler til ahk.no.

Godt innemiljø

Den nye skolen vil bli en 1-10 skolen med kulturskole og flerbrukshall på størrelse med en håndballbane. Det vil bli utstrakt bruk av tre i den nye skolen. Massivtre vil bli benyttet i de bærende konstruksjoner. Innemiljøet ved den nye skolen vil bli meget bra når en bruker tre som byggemateriale, dette er også bra for miljøet.

Utvikle kulturlivet

Ved den nye skolen vil det bli mye sambruk av fasilitetene mellom skole- og kulturskole. Ved kulturskolen skal det bygges en blackbox som kan romme 365 personer, denne kulturhallen vil gi kulturskolen og skolen mange muligheter til å utvikle kulturlivet i Aurskog-Høland kommune.

Høy kvalitet på den midlertidig skolen

Aurskog-Høland kommune har som målsetting at kontrakt med entreprenør vil bli undertegnet i løpet av høsten 2015. Oppstart på byggeplassen er planlagt til januar 2016. Planlagt byggetid på prosjektet vil være fra 18 til 24 måneder. Det er planlagt at barneskolen skal flyttes over til midlertidig skole til skolestart høst 2015. Kvaliteten på den midlertidig skolen vil være god. 

- Kvaliteten på undervisningslokalene vil stige mange hakk på den midlertidige skolen, sett i forhold til dagenes barneskole uttaler Jens-Kristian Waaler videre.

Bilde: Det var mange engasjerte innbyggere som deltok under dialogmøte nylig. Foto: Jens-Kristian Waaler.