Gå til innhold Gå til navigasjon

Hagevanningsrestriksjoner innføres for Store Langsjø vannverk

Publisert:  

Vannforbruket vi har hatt den siste uken har vært opptil 3(!) ganger så høyt som normalt og vi må nå innføre hagevanningsrestriksjoner for Store Langsjø vannverk. Det formidable forbruket går ut over brannvannsberedskapen vi har i høydebassengene og med den høye brannfaren tør vi ikke å la være å innføre restriksjoner.

Restriksjonene innføres fra 01.06.18 og innebærer at det ikke er tillatt å bruke vannspreder eller perforerte slanger. Hagevanning tillates fra kanne eller håndholdt slange med påmontert spredemunnstykke på kveldstid i perioden fra kl. 18.00 til kl. 21.00. Vi oppfordrer også til måtehold på generelt vannforbruk.

Hvis du har kommunalt vann og ikke bor på Setskog så er du forsynt med vann fra Store Langsjø vannverk. På Setskog er det Syltomtjern vannverk som forsyner de kommunale abonnentene og der ble de samme vanningsrestriksjonene innført 25.05.18, se egen artikkel https://www.ahk.no/nyheter/hagevanningsrestriksjoner/.

Mer informasjon om den kommunale vannforsyningen kan du finne her: https://www.ahk.no/vei-vann-og-avlop/vann/vannforsyning/

 

Råd om hagevanning

Informasjon om riktig vanning som kan føre til et fornuftig forbruk, og samtidig gi plantene bedre livsvilkår.

Gode råd om hagevanning:

  • Plenen din er robust og tåler tørke. Du bør prioritere blomster og busker.
  • Pass på at utendørs kraner ikke står og lekker.
  • Juster opp knivene på gressklipperen slik at gresset ikke klippes for langt ned. Da tåler det bedre sol og tørke og blir ikke så fort tørt/brunt.
  • Vann i overskyet vær og gjerne under eller etter et regnvær. (De fleste regnskyll om sommeren gir ikke nok vann til ei rotbløyte). Ei rotbløyte vil si 2-3 cm vann.
  • Andre vannkrevende aktiviteter som bilvask, vask av husfasader og lignede bør ikke gjøres i utrengsmål. Innrett arbeidet på en måte som krever minst mulig vannforbruk.

Eksempel på vannforbruk på en familie på 4

En familie på 4 bruker i gjennomsnitt ca 500-600 liter vann pr døgn. Dersom du har en hagespreder med normalt trykk i 3-4 timer tilsvarer dette et vannforbruk på 2500-3000 liter, altså 4-5 ganger normalt husholdningsforbruk.