Gå til innhold Gå til navigasjon

Behandler fremtidens Aurskog-Høland

Publisert:  Av: Kari Aasberg Bradley

Mandag skal blant annet kommuneplanen behandles i formannskapet. Den bestemmer hvordan og hvor kommunen skal vokse i årene som kommer. Er dette en sak du er opptatt av?

Formannskapet går av stabelen mandag 12.mars klokken 10.00, i formannskapssalen på rådhuset.

Kommuneplanen

Kommuneplanen handler om hva slags kommune Aurskog-Høland skal være i framtiden. Utkastet kan du lese her. Den bestemmer hvordan og hvor vi skal vokse. Kommuneplanens arealdel viser hvordan veksten skal fordeles, og hvor på kartet vi skal ha boliger, skoler, sykehjem og næring.

Kommuneplanen legger opp til at 80 prosent av veksten i boliger og arbeidsplasser skal skje i kollektivaksen Aursmoen – Bjørkelangen – Løken.

Utbygging av tettsteder

Administrasjonen foreslår blant annet utbygging av boliger på Prestegårdskogen på Aursmoen. Området er på rundt 1000 dekar, der mesteparten er skog av lavere bonitet. På Bjørkelangen foreslås det ny ungdomsskole og utvikling av et større sentralt grøntområde.

Det legges opp til et nytt boligfelt på Ringneshagan på Løken, mens det foreslås at området rundt Søndrehallen på Hemnes brukes til næring og leiligheter. På Setskog åpnes det for at Setten Hyttepark kan bli et kombinert hytte- og boligfelt.

I forrige kommunestyre orienterte administrasjonen om planen, og hva som planlegges for hvert tettsted. Er du nysgjerrig på hva som planlegges for ditt nærmiljø? Se orienteringen på kommune-TV her. Trykk på sak 005 "Orienteringer i kommunestyret".

Barnehagemelding, rusplan og veinavn

Flere planer skal behandles i formannskapet denne dagen, blant annet plan for rus og avhengighet. På sakslisten står også høringsutakst for kommunedelplan for klima. Den kan du lese mer om her.

Politikerne skal dessuten behandle barnehagemelding for de kommunale barnehagene.

Det blir dessuten orientering om status for Institutt for energiteknikk (IFE) sitt anlegg i Himdalen, og orientering om årsregnskap for Aurskog-Høland kommune ved rådmannen og økonomisjefen i begynnelsen av møtet.

Videre behandling

Noen av sakene går videre til behandling i kommunestyret. Neste kommunestyre i Aurskog-Høland kommune er 19. mars. Aurskog-Høland kommune har et levende demokrati. Kommunestyremøtene direkteoverføres via KommuneTV. Her finner du også et arkiv for tidligere møter.