Gå til innhold Gå til navigasjon

Populært å være kulturvert

Publisert:  Av: Alette Eldøy

Noen elever jobber som kulturverter ved skolens arrangementer. Deres oppgave er å ta i mot kunstnere, musikere og andre fra Den kulturelle skolesekken når det er forestillinger på skolen.

Hver skole i Aurskog-Høland har sine egne kulturverter. Å være kulturvert vil si at man tar i mot, viser rundt og tar vare på kunstnerne som kommer til skolen.

Involverer elever

– Dette er en fin måte å involvere elevene i de kulturelle arrangementene som skjer på skolen. Da får elevene et større eierforhold til det som skjer, samtidig som det er en god trening på å snakke i forsamlinger, forteller Gabriele Valentien, koordinator for Den kulturelle skolesekken i kommunen.

Elevene skal ikke bare ta seg av kunstnerne som kommer. De må også være med å informere om forestillingen, presentere kunstnerne for de andre på skolen og takke for forestillingen. I tillegg må de være med på å rigge til og å rydde opp.

– Vi så at det var et behov for noen som hjalp til ved slike arrangementer. Lærene hadde timer de ikke kunne gå i fra, så vi trengte noen som kunne ta seg av de som kom på besøk. Både skolen og kunstnerne som kommer, setter veldig pris på denne ordningen, sier Valentien.

Populært å være vert

De fikk høre om ordningen fra Drammen, og kommunen startet selv opp med kulturverter i 2006. 

Blant elevene i kommunen har det vært veldig populært, så de som vil være med må sende en skriftlig søknad til skolen.

Elevene får gå på kulturvertkurs, de får utdelt T-skjorte og nøkkelbånd med ID-kort. Alle får diplom når de er ferdig med oppgaven.

I september møttes årets kulturverter på kurs på rådhuset