Gå til innhold Gå til navigasjon

Fortsatt totalforbud mot bruk av åpen ild

Publisert:  Av: Kari Aasberg Bradley

Brannvesenet har på nytt vurdert situasjonen, og det er fortsatt totalforbud mot bruk av åpen ild i eller i nærheten av skog og mark i vår kommune.

Nedre Romerike brann- og redningsvesen (NRBR) har mandag igjen vurdert situasjonen, og mener at skogbrannfaren fortsatt er for høy til at man kan oppheve det ekstraordinære grill- og bålforbudet. Fredag 17. august tar brannvesenet en ny vurdering av situasjonen. Forbudet gjelder også faste bål- og grillplasser, inkludert bruk av engangsgrill, propanapparater, gassgriller, grillpanner og liknende.

Skyting på skytebane

Når det gjelder organisert skyting på skytebane, legger ikke NRBR ned forbud mpt dette. Det er grunneier som må ta vurderingen av faren for skogbrann på egen eiendom. Brannvesenet forventer at arrangør av eventuell organisert skyting iverksetter ekstra sikringstiltak. NRBR minner deg om at du er ansvarlig for dine handlinger. Kanskje du ikke trenger å skyte nettopp nå som det er så tørt.

Forsiktighet ved skogdrift

I tillegg oppfordrer NRBR alle til forsiktighet med skogsdrift, særlig i sør- og sørvestvendte hellinger og koller. Videre oppfordrer vi også skytebanene til forsiktighet, men det er grunneier som eventuelt må gi tillatelse/ ikke tillatelse til bruk.

Publikum bør også være forsiktige med bruk av ild (grilling) i egen hage. Skogbrannindeksen Yr melder om stor skogbrannfare Østafjells. Det er heller ikke meldt nedbør av betydning i dagene fremover.

Bålforbud

Mellom 15. april til 15. september er det i hele landet forbud mot å gjøre opp ild i eller i nærheten av skog og annen utmark uten tillatelse fra kommunen. Eventuelt gitte tillatelser trekkes tilbake inntil videre.

Forbudet gjelder alle våre eierkommuner: Lørenskog, Skedsmo, Rælingen, Nittedal, Fet, Sørum og Aurskog-Høland, samt Rømskog. Når forbudet oppheves vil NRBR gi beskjed om dette på sine hjemmesider (www.nrbr.no) og på Facebook.

Hjemmel til forbudet fremgår av forskrift om brannforebygging §3.