Gå til innhold Gå til navigasjon

Sykehjemmet på generalprøve

Publisert:  

Forrige uke gjestet beboerne på Aurskog sykehjem generalprøven på Bygdetruppens "Doblougjentene".

I alt atten beboere tok turen til kultursalen på Bjørkelangen og forventningene var store for både utøvere og gjester.

Når beboere og ledsagere standsmessig ankom i taxi, så ventet en privat mottakelse ved kunnskapstrappen, bestående av jordbær og «sprudlevann».

– En førpremiere skal ha det lille ekstra, det var Inger Nordgård skjønt enig i.

– Det er tross alt ikke hver dag vi er på teater.

Flere av tilhørerne denne dagen var selv Doblougjenter og de kjente godt igjen historien, mens andre fikk historien fortalt for første gang. Publikum var meget fornøyde med forestillingen. 

 – Det var en fornøyelse fra vi kom og til vi gikk, sier Else Lia.

Karin Johansson nikker og smiler helt enig. 

– Det var takket være regissør/manusforfatter, Juliane Husvik Sukkestad, at vi fikk overvære denne lokalhistoriske forestillinga. Vi retter selvsagt også en stor takk til hele hennes besetning denne dagen for at de tålmodig tok oss i mot, sier Anne-Sofie Løkken. 

Engasjementet rundt det å få kulturen ut til de som vanligvis ikke kommer seg ut, er noe Juliane forstår. Hun har tidligere også besøkt Aurskog sykehjem med lokalhistorisk formidling.

– De syke og gamles behov for påfyll av kunst og kultur må ikke undervurderes. En slik vitamininnsprøytning kan nærmest sidestilles med annen type behandling. Samarbeidet mellom kultur og sykehjemmet verdsettes stort og vi gleder oss til flere slike «møteplasser», sier Løkken.

Fra sykehjemmet sin side krevdes det litt ekstra motivasjonsarbeid og nøye planlegging, men når man ser hvor mye dette gleder så er det vel verdt jobben.