Gå til innhold Gå til navigasjon

Si din mening om barnehagen

Publisert:  Av: Alette Eldøy

I november gjennomfører alle kommunale og private barnehager i kommunen en brukerundersøkelse. Dette gir foreldre og foresatte mulighet til å si sin mening om barnehagetilbudet, barnas trivsel og samarbeidet mellom hjem og barnehage.

Resultatet av undersøkelsen vil gi barnehagen og dens eier viktig kunnskap om tilfredsheten med barnehagetilbudet.

Undersøkelsen skal danne grunnlag for samarbeid med foreldre og foresatte med mål om å utvikle kvaliteten i barnehagetilbudet, sier Anne Mari Færgestad, barnehagesjef i kommunen.

Viktig for videre arbeid

Foreldre og foresatte skal uttale seg på vegne av seg selv og sine barn i hvor stor grad de er fornøyd med tilbudet. Det blir stilt spørsmål om blant annet om barnets trivsel og utvikling, samarbeidet med barnehagen, informasjon og tilfredshet med lokaler og utearealer. Resultatene brukes av barnehagen og barnehageeier som en hjelp til å vurdere og å videreutvikle barnehagetilbudet.

– Vel så viktig som resultatet, er prosessen i etterkant der foreldre og barnehagen gjennomgår svarene og veien videre, sier Merethe Byman Haug, konsulent i barnehageadministrasjonen.

Ønsker høy deltakelse

– Det er viktig for oss at så mange som mulig deltar, fordi vi da får et riktigere bilde av barnehagetilbudet i kommunen. Vi har behov for å vite hva foreldre og foresatte er fornøyd med og hva ved tilbudet som oppleves å kunne vært bedre, sier Færgestad.

Deler av resultatene vil bli publisert på barnehagefakta.no. Der kan foreldre og foresatte gå inn å finne informasjon om alle barnehager i Norge. I tillegg kan data fra undersøkelsen bli brukt til forskningsformål.

Brukerundersøkelsen gjennomføres annethvert år, og det er utdanningsdirektoratet sin brukerundersøkelse som benyttes.

Logg inn for å ta undersøkelsen eller les mer om den her.