Gå til innhold Gå til navigasjon

Sommeropplevelser for 300 barn og unge

Publisert:  Av: Alette Eldøy

Denne sommeren har kommunen, sammen med lokale foreninger, tilbudt ekstra mange aktiviteter. Nærmere 300 barn og unge benyttet seg av kommunes sommeraktivitets tilbud. Det er ny rekord.

Flere benyttet seg av tilbudet om å lære golf i ferien.

Barn og unge har fått muligheten til å bli med på alt fra crosskjøring, trampolinepark, klatrepark, sommerleir, leirdueskyting, førstehjelpskurs, Tusenfryd, Fangene på Fortet, til speidertur og golfkurs i kommunens regi, denne sommeren. 

– De har vært veldig fornøyde med aktivitetene, og vi håper at vi får til et like godt tilbud neste år, sier Vigdis Jakobsen, fritidsleder i kommunen.

Lokale foreninger engasjerer seg

Det er ikke bare turer til Klatreparken og Hoppeloppeland som har engasjert barna denne sommeren. Lokale lag og foreninger i kommunen har også tilbudt ulike aktiviteter. Hemnes speidergruppe har arrangert opplevelsestur, Aurskog jeger og fisk har arrangert sosialt treff og leirdueskyting, Romerike Golfklubb har arrangert golfkurs og overnatting, Røde kors har holdt kurs i førstehjelp, Eksismoa Motorpark holdt crosskjøring for de eldste.

– Det er så flott at så mange lokale foreninger engasjerer seg. Jeg vil gi en stor takk til alle dem som stiller opp frivillig og bruker ferien sin på å gi barn og ungdom en sommeropplevelse, sier Jakobsen.

Populært tilbud

I går gikk bussen til Klatreparken i Sørum, og det var den siste sommeropplevelsen kommunen arrangerer i år.
Mange aktiviteter var fullbooket bare noen dager etter at programmet lå ute. Større busser ble bestilt, og noen måtte stå på venteliste.

Barne-, ungdoms- og familiedirektoratet har bevilget 154.000 kroner til en del av Aurskog-Høland kommune sine sommeraktiviteter.
– Det gjør at vi kan tilby aktiviteter til reduserte priser. Da vi får en større bredde i aktiviteter, og flere får et til bud som passer seg, sier Jakobsen.