Gå til innhold Gå til navigasjon

Bedre og bredere tilbud

Publisert:  Av: Alette Eldøy

Om under ett år står den nye svømmehallen på Bjørkelangen ferdig, da blir det nye tider for Bjørkelangen svømmegruppe.

 

LYKKELIG SVØMMEGRUPPE: Finn Herlofsen, Nora Herlofsen, Guttorm Ihle, Ane Cecilie Munkeby, Nini Lande, Ane Kristine Solberg Olufsen, Nora Munkeby, Felix Munkeby.

 

 

– Dette blir et svømmeløft for hele kommunen.  For oss i svømmegruppa er det utrolig. Det er nesten så en må klype seg i armen når man ser utover anleggsområdet. Anlegget fører til at vi kan gi et mye bredere tilbud til flere, sier Finn Herlofsen, leder i svømmegruppa på Bjørkelangen.

Svømmegruppa vil fortsette å være en breddeklubb med fokus på opplæring i mange år fremover, men når svømmehallen kommer kan de tilby mange flere kurs. De kan satse mer mot konkurranser og skape et enda mer aktivt treningsfellesskap.

Svømmehall for alle

Herlofsen er opptatt av at det nye svømmeanlegget er for alle og enhver.

– Det er for innbyggere i hele kommunen, folk i alle aldre, uansett ferdigheter og det er også treningsbasseng for de som er handicappet. Opplæringsbassenget blir gull verdt i den anledning fordi det er varmt og har heve senkebunn, sier han.

Herlofsen har jobbet for nytt svømmeanlegg i nærmere 10 år. Nå er det bare ett år igjen. Det blir et travelt år. Svømmegruppa må planlegge nye aktiviteter og tilbud, knytte kontakt med flere samarbeidspartnere og sammen med de andre svømmegruppene i kommune vurdere hva som skal satses på sammen.

– Når det nye svømmeanlegget kommer, kan vi holde flere kurs samtidig. Vi kan satse mer på å beholde dem som går på opplæringskurs, og få dem med videre på andre slags svømmetreninger. Jeg ser for meg at vi kan ha både vannpolo og vannaerobic/ vanngymnastikk og Vill i Vann, sier Herlofsen, som ønsker at svømmegruppa vil være en pådriver for aktiviteter i svømmeanlegget.

Et større anlegg gjør at de kan tilby kurs de nå ikke har kapasitet til.

– Det har vært etterspurt kurs for voksne som vil lære å svømme eller trene.  Vi ser også for oss at vi kan holde crawlkurs for voksne, og vi drive mer konkurransetrening for våre aktive. Til nå har vi bare hatt bassengtid to ganger i uken, sier Herlofsen.

 

God trening

Svømmegruppa har mange unge utøvere. Noen av dem har holdt på siden de gikk på babysvømming, andre startet noe senere. De mener det er mange fordeler ved å drive med svømming. Man får mye bedre kondisjon, blir sterkere i hele kroppen og vi blir raskere i vannet. 

– Svømming er en annerledes treningsform som gir mindre skader enn annen trening, sier Mari Sofie Lande.

Nora Herlofsen satser på svømming og har akkurat startet med toppidrett svømming på Bjørkelangen videregående på studiespesialisering med svømming som valgfag.

– Dette anlegget gir flere muligheter for oss som vil satse. Vi kan trene mer og vi får mer utfordring i et større basseng. Det gir oss også en bedre konkurransetrening, sier svømmetalentet.