Gå til innhold Gå til navigasjon

Tilsyn gir resultater

Publisert:  Av: Kjetil Hauger

Aurskog-Høland kommune gjennomfører tilsyn av cirka 200 små avløpsanlegg årlig. Resultatene fra 2019 er nettopp klare, og viser at kommunens tilsynsarbeid har gitt resultater. Andel anlegg med større driftsproblem ble redusert kraftig fra 2018 til 2019.

Foto: Unni Gromsrud

Rapporten som nylig er publisert viser at andelen anlegg med større driftsproblem ble redusert fra fra 37 % i 2018 til 18 % i 2019.Samtidig har andelen anlegg med tilfredsstillende drift økt fra 25 % i 2018 til 48 % i 2019.

 Det er likevel fortsatt for mange anlegg som ikke oppfyller rensekravene som er stilt - det er viktig at anleggene får tilstrekkelig oppfølging av eiere og servicepersonell, sier Trond Syversen, ansvarlig for spredt avløp i Aurskog-Høland kommune.

Kommunen orienterer både anleggseiere og serviceforetak om avvik, og forklarer hvor viktig det er med riktig belastning og godt ettersyn og service av anleggene.

– Vi tror denne veiledningsoppgaven er noe av årsaken til at resultatene fra tilsynet er blitt bedre det siste året, avslutter Syversen.