Gå til innhold Gå til navigasjon

TV-aksjonen: Bli med på laget!

Publisert:  Av: Kari Aasberg Bradley

TV-aksjonen 2019 går til CARE og deres arbeid for fattige kvinner i noen av verdens mest sårbare områder. Vi trenger bøssebærere! Vil du bli med på laget?

– Søndag 20. oktober har vi årets viktigste dugnad, og vi trenger bøssebærere. Meld dere på og bli med, så vi kan dekke hele Aurskog-Høland kommune 20. oktober, sier ordfører Roger Evjen i Aurskog-Høland kommune. 

TV-aksjonen 2019 går til CAREs arbeid for å skape et bedre liv for kvinner i noen av verdens mest sårbare områder. TV-aksjonen skal gi kvinner mulighet til å tjene sine egne penger, bestemme over egen kropp og få sin stemme hørt. CARE er en global bistandsorganisasjon som jobber for å redde liv, bekjempe fattigdom og oppnå sosial rettferdighet. 

 

Frivillige: Her er kommunekomiteen for TV-aksjonen i Aurskog-Høland, med de frivillige som organiserer bøssebærerne i vår kommune.  

Hjelper kvinner i ni land

Kvinner og barn rammes hardest av fattigdom, og kvinner har ikke de samme mulighetene og rettighetene som menn. I utviklingsland er kun én av ti landeiere kvinner, og 104 land har lover som forbyr kvinner å ta enkelte jobber. Med årets TV-aksjon skal vi gjøre noe med dette, slik at kvinner får mulighet til å skape et bedre liv for seg selv og sin familie.

CARE skal gi minst 400 000 kvinner mulighet til å starte egen bedrift, få egen inntekt, starte egne spare- og lånegrupper, og få en stemme i politikken og i lokalsamfunnet. Når vi gir kvinner disse mulighetene gir det ringvirkninger for 1,5 millioner mennesker i noen av verdens fattigste land. Kvinner gir tilbake til familien og lokalsamfunnet. Likestilling er ikke bare viktig for kvinnen selv, men også for å redusere fattigdom lokalt og nasjonalt.

​TV-aksjonsmidlene går til CAREs arbeid i ni land: Niger, Mali, Den demokratiske republikken Kongo, Burundi, Rwanda, Myanmar, Afghanistan, Jordan og Palestina. 

Dette er TV-aksjonen

  • TV-aksjonen NRK har blitt arrangert én søndag i oktober hvert år siden 1974. I år går TV-aksjonen av stabelen 20. oktober.
  • Årets TV-aksjon går til CAREs arbeid for kvinners rettigheter. 400.000 kvinner skal få mulighet til å tjene sine egne penger, bestemme over egen kropp og få sin stemme hørt.
  • TV-aksjonen NRK er verdens største innsamlingsaksjon. Hvert år besøker 100.000 bøssebærere samtlige av Norges 2,3 millioner hjem.
  • Over 7 000 frivillige jobber fram mot aksjonsdagen for å mobilisere 100.000 bøssebærere.
  • Siden 1974 har det norske folk samlet inn over ni milliarder kroner som har gitt titalls millioner mennesker livsviktig hjelp.

Bli bøssebærer!

Årets TV-aksjon skal skape et bedre liv for kvinner og barn i ni land. Blir du med på laget? Du kan melde deg som bøssebærer på www.blimed.no.