Gå til innhold Gå til navigasjon

Vannuka 2019 - for en gøyal uke!

Publisert:  

Besøket har vært en del av et undervisningsopplegg satt sammen av kommunalteknisk drift med temaet «Verdien av vannet». Klassene fikk rett etter påske utdelt en materialkasse med elevhefter, lærerveiledning og utstyr til å gjennomføre to eksperimenter. Undervisningsopplegget hadde de gått igjennom i forkant av besøket.

- Vi ønsker å lære elevene om hvor drikkevannet kommer fra, øke bevisstheten rundt hva vi bruker drikkevannet vårt til og at det bare er tiss, bæsj og dopapir som skal i do, forklarer Gjermund Nilsen, virksomhetsleder for kommunalteknisk drift.

Elevene fikk, foruten omvisning på anleggene, prøvd seg på å bygge «Roar Rør» og testet ut nyvunnet kunnskap på en natursti.  

Post 7: På post 7 i naturstien skulle elevene se hvor mange dråper de fikk plass til på en tikroning.

- Dette har vært en arbeidsuke utenom det vanlige og det er gøy at vi får så gode tilbakemeldinger på opplegget fra lærere og elever. Vi takker for fenomenal innsats fra de som har deltatt og håper de har lært mye om vann som de kan ta med seg videre. Tanken er at dette skal bli en årlig tradisjon fremover, sier Sylvei Holt, fagansvarlig vann.