Gå til innhold Gå til navigasjon

Skogbrannfare: Vær forsiktig under jakta

Publisert:  Av: Kari Aasberg Bradley

Nå nærmer jakta seg og skogbrannfaren i vår kommune er fortsatt høy. Brannvesenet legger ikke ned forbud mot jakt foreløpig, men fraråder all aktivitet som kan starte en skogbrann.

Bukkejakta begynner fredag 10. august, og mange lurer på om det er lov med jakt nå som skogbrannfaren er så høy. Nedre Romerike brann- og renedningsvesen (NRBR)legger ikke ned forbud mot jakt foreløpig, men fraråder all aktivitet som kan starte en skogbrann.

Vi ber jegere og grunneiere utvise stor forsiktighet dersom de velger å jakte. Enkelte områder er tørrere enn andre. Man må ha kontroll på bakgrunnen, noe jegere skal ha før de løsner skudd uansett.

Tenk sikkerhet

Våre tips blir å velge seg en post med en bakgrunn som er minst mulig antennelig, og så sitte igjen en time etter skuddløsning for å se at det ikke skjer noe umiddelbart. En bøtte og vannkilde i nærheten er også viktig for å kunne slå ut eventuell ulming.

NRBR følger kontinuerlig med på skogbrannindeksen og vil vurdere forbud ved økning av skogbrannfaren. Jegere og grunneiere må inntil videre selv vurdere om aktiviteten de utfører er trygg.

Jegere, grunneiere og andre må følge med på hjemmesiden til NRBR for å holde seg oppdatert på hva som gjelder.

Fortsatt bålforbud - også i jakta

Husk også at eventuelle jegere, turfolk og andre som befinner seg i skog og mark IKKE har lov til å tenne bål, eller bruke faste bål- og grillplasser, engangsgrill, propanapparater, gassgriller, grillpanner og liknende.

Røyking vil også kunne betegnes som en aktivitet som kan starte en skogbrann.