Gå til innhold Gå til navigasjon

Vil løfte SFO

Publisert:  Av: Marianne Børke

"Løken skolefritidsordning summet av barn opptatt med vennskap og lek. Jeg merket at dette var et sted jeg hadde lyst til å være", sier Terje Wiik fra det nasjonale SFO Nettverket.

Terje Wiik har besøkt to av SFO’ene i kommunen, og holdt sist uke en samling for de fagansvarlige ved SFO i Rømskog og Aurskog-Høland. Samlingen var en oppfølging av et LØFT-kurs for alle SFO-ansatte tidligere i vinter.

For alle barna som bruker SFO i kommunen, er SFO en viktig arena der de både leker og lærer, slapper av og er aktive, og ikke minst bygger vennskap og relasjoner til andre. De voksne som jobber i SFO er betydningsfulle personer som treffer barna hver eneste dag. Hvordan barna blir møtt, påvirker deres trivsel, deres selvbilde og utvikling.

"SFO på Bjørkelangen er bevisst på å skape rom og organisering slik at det er lett for barn å kunne være en god versjon av seg selv", skryter Terje Wiik.

Hvordan SFO tilrettelegger for flyt, og det at hvert enkelt barn blir sett og anerkjent, var en viktig del av hans budskap til de ansatte.

Både vedtekter og kvalitetsplan for SFO i kommunen gjennomgås som en del av kommunesammenslåingen, og timingen er god. Nylig kom en nasjonal evaluering av SFO som legger grunnlag for en ny stortingsmelding og etter hvert nasjonale retningslinjer for tilbudet. Terje Wiik og SFO Nettverket bidrar inn i dette arbeidet på mange nivåer. Wiik kunne gi våre fagansvarlige innblikk i hva som rører seg, og anbefalinger på veien videre for å løfte SFO i nye Aurskog-Høland. Gjennom SFO Nettverket har vi mulighet til å lære av andre. 

 

 

Lenker:

·         SFO på kommunens hjemmesider

·         SFO Nettverket

·         Mer om LØFT