PC: Hold Ctrl-tasten nede og trykk på + for å forstørre eller - for å forminske.
Mac: Hold Cmd-tasten (Command) nede og trykk på + for å forstørre eller - for å forminske.

Bli med inn på Myrvang: – Mestring og glede

Myrvang bolig, avlastning og aktivitetshus er i full drift. Det nye senteret har gitt et kjempeløft for brukerne i vår kommune, og er et unikt tilbud. Bli med inn og ta en titt på de flotte lokalene, og les mer om tilbudene her!

– De nye lokalene på aktivitetssenteret gjør at vi kan tilby et bredt fritidstilbud. De nye tilbudene gir tjenestemottakere en meningsfull, inkluderende og lystbetont fritid, sier Cecilie Bredesen Åmellem, leder for Myrvang dagaktivitet, BPA og støttekontakttjenesten.

  • Se hvor fint det har blitt! Bildeserie nederst i saken. 

På Myrvang, som er lokalisert på Bjørkelangen, samles flere ulike tilbud på ett sted. Aktivitetstilbudet har allsidige aktiviteter for barn, unge og voksne med nedsatt funksjonsevne. Aktivitetshuset har ulike aktivitetsrom i første etasje, avlastningsplasser for barn i andre etasje, og en treningsleilighet for dem som trenger å trene på å bo for seg selv.

– Dette må være et av de råeste anleggene på Østlandet. Dette er unikt, og det er ikke så mange steder som har et lignende tilbud. Vi får veldig gode tilbakemeldinger fra både brukere og pårørende. Brukerne gleder seg veldig til å komme hit. De får venner, og tilbudet kan være et lyspunkt i hverdagen for brukere som kanskje ikke har så mange andre sosiale arenaer, sier fritidskoordinator Runar Karlsen Lajord.

Muligheter og mangfold

Nøkkelord på Myrvang er mestring, muligheter og mangfold.

– Hos oss skal brukerne oppleve mestring, samhold og glede! Hvis vi lykkes med å gi brukerne et godt sosialt tilbud tidlig, kan vi forebygge utenforskap på lang sikt. Det er utrolig viktig for denne brukergruppen å ha en slik arena, og det er en veldig direkte tilbakemelding til oss at de gleder seg til å komme hit, og synes det er gøy her, sier Lajord.

Aktivitetstilbudet har varierte aktiviteter, basert på brukernes interesser og funksjonsnivå. I aktivitetshuset tilbys egne rom for sansestimulering med miljø for musikk, lyd, vibrasjon og følbare inntrykk i behagelige omgivelser.

– I tillegg har vi også i senere tid hatt muligheten til å opprette samarbeid med andre viktige samfunnsaktører, som for eksempel Aurskog-Høland menighetskontor, idrettslag og foreninger, Utekontakten samt Frivilligsentralen. Disse har alle vist stor velvilje med tanke på å videreutvikle fritidstilbudet til tjenestemottakerne i kommunen vår, sier Lajord.

Bredt aktivitetstilbud

De nye tilbudene gir tjenestemottakere en meningsfull, inkluderende og lystbetont fritid.

  • Mandagsklubben. Mandagsklubben er et fritidsklubbtilbud for personer med nedsatt funksjonsevne med lavterskelfilosofi. Her vil det være ulike aktiviteter hver mandag samt kveldsmatservering. På mandagsklubben vil det i tillegg til ordinær bemanning også jobbe to fritidskontakter som jobber aktivt med inkludering og rekruttering av tjenestemottakere til tilbudet.
  • Tilrettelagte aktivitetsgrupper. På Myrvang er det tilrettelagte aktivitetsgrupper hver kveld. Disse er basert på alder og interesser. Grunnlaget for bredden av aktiviteter er en detaljert kartlegging av interessene til tjenestemottakerne i kommunen. Eksempler på aktivitetsgrupper er badegruppe, hobbygruppe, gaminggruppe og friluftsgruppe.
  • Tilrettelagte arrangementer. I tillegg til aktivitetsgrupper arrangerer Myrvang også større arrangementer i løpet av året. Vi har hatt stor suksess med helgedisco og vi ønsker også å arrangere halloweenfest, juletrefest og nyttårsball i 2020.

– Kjempeløft

– Fritidstilbudet er noe vi er veldig stolte av. Det har fått et kjempeløft siden vi tok i bruk Myrvang. Satsingen er fremoverlent, og dette er noe vi er gode på i Aurskog-Høland, sier Monica Wiig Kolstad, enhetsleder for tjenester ved nedsatt funksjonsevne.

Kolstad understreker at rett ansatte på rett plass utgjør den store forskjellen. De ansatte på Myrvang har variert faglig bakgrunn, noe som kommer brukerne på Myrvang til gode. Her jobber både vernepleiere, lærere, musikkpedagoger ansatt med bachelor i ernæring, i tillegg til helsefagarbeidere og barne- og ungdomsarbeidere.

– Vi har utrolig dyktige ansatte, med bred faglig bakgrunn, variert interessefelt og personlige egenskaper som gjør at de får et litt annet perspektiv på jobben. De er dedikerte og fulle av gode ideer, sier Kolstad.

Myrvang omvisning (4).jpg

Myrvang: På Myrvang, som er lokalisert på Bjørkelangen, samles flere ulike tilbud på ett sted. Aktivitetstilbudet har allsidige aktiviteter for barn, unge og voksne med nedsatt funksjonsevne. Aktivitetshuset har ulike aktivitetsrom i første etasje, og avlastningsplasser for barn i andre etasje. 

Myrvang omvisning (20).jpg

Stortrives: Miljø- og musikkterapeut Kristin Sollien Sverstad i full gang på kjøkkenet sammen med Christina. Christina var blant dem som tok imot ordføreren på åpningsdagen av Myrvang, og stortrives i de flotte nye lokalene.

Myrvang omvisning (11).jpg

To sanserom: Begge sanserommene er innholdsrike. Det største sanserommet har blant annet et fiberoptisk fossefall som gir visuell stimulering og en taktil opplevelse. Boblerøret har en fengende og avslappende effekt. Begge sanseelementene skifter farge og/eller brukerne kan selv bestemme farge.

Myrvang omvisning (10).jpg

Samspill og samhandling: Sanserommene på Myrvang er laget for å gi ulike sanseinntrykk og er tilpasset brukergruppen. Gjennom bevisste valg av stimuli gir det tjenestemottakerne gode erfaringer og opplevelser. Trivsel og en følelse av velvære kan åpne for bedre samspill og samhandling.

Myrvang omvisning (17).jpg

Mestring i flotte lokaler: Nøkkelord på Myrvang er mestring, muligheter og mangfold.

Myrvang omvisning (7).jpg

Gamingrom: På gamingrommet finner man alt fra skjerm og gamingstol til shuffleboard og ergometersykkel. Skjermen kan også legges horisontalt.

Myrvang omvisning (9).jpg

Noe for enhver smak: Gamingrommet har også mer tradisjonelle spill og aktiviteter. – De nye lokalene på aktivitetssenteret gjør at vi kan tilby et bredt fritidstilbud. De nye tilbudene gir tjenestemottakere en meningsfull, inkluderende og lystbetont fritid, sier Cecilie Bredesen Åmellem, leder for Myrvang dagaktivitet, BPA og støttekontakttjenesten.

Myrvang omvisning (8).jpg

Myrvang omvisning (14).jpg

Tilrettelagt: Aktivitetstilbudet har varierte aktiviteter, basert på brukernes interesser og funksjonsnivå. I aktivitetshuset tilbys egne rom for sansestimulering med miljø for musikk, lyd, vibrasjon og følbare inntrykk i behagelige omgivelser. 

Myrvang omvisning (15).jpg

Musikk: Dette råe trommesettet er populært.

Myrvang omvisning (16).jpg

Noe for enhver smak: Det er ikke bare high tech, på Myrvang er det aktiviteter for enhver smak. 

Myrvang omvisning (33).jpg

Flotte omgivelser: Myrvang ligger i flotte omgivelser på Bjørkelangen.

Myrvang omvisning (27).jpg

Aktivitetshuset har ulike aktivitetsrom i første etasje, avlastningsplasser for barn i andre etasje.

Myrvang omvisning (30).jpg

Treningsleilighet: I andre etasje er det også en treningsleilighet for dem som trenger å trene på å bo for seg selv.

Myrvang omvisning (2).jpg

Hel ved: Brukerne kløyver egen ved, lager pyntestiger, blomsterkasser og stoler.

Myrvang omvisning (22).jpg

Dette er Myrvang

  • Ti samlokaliserte boliger med heldøgns tilsyn. Alle boliger har egen inngang i anlegget, slik at beboere og deres gjester kan komme og gå som de vil. I tillegg har alle leiligheter dør og vindu mot fellesarealet slik at kommunikasjonen med personalet er enkel. Leilighetene skal ha høy sikkerhet samtidig som de skal være lette for en med rullestol å bevege seg rundt i.
  • Aktivitetshus. Aktivitetshuset skal bidra til et godt tilbud målgruppen. Her er det blant annet et spill- og datarom, et film- og kinorom, sanserom, rom for barneaktivitet og fellesrom rom for dagaktiviteter.
  • Før- og etter skoletilbud, tilrettelagt for unge over 12 år med nedsatt funksjonsevne.
  • Avlastning med døgnplasser og treningsleilighet.

Forfatter: Kari Aasberg Bradley

Sist endret: 24.11.2020