PC: Hold Ctrl-tasten nede og trykk på + for å forstørre eller - for å forminske.
Mac: Hold Cmd-tasten (Command) nede og trykk på + for å forstørre eller - for å forminske.

Bilde av to som går langs et jorde.

Bli med på markvandring

Er du interessert i jordhelse? Landbruksrådgivninga inviterer til jordhelse-markvandring. Det blir vandring, diskusjon og kveldsmat. Meld deg på du også!

Bli med på markvandring 19. juni klokken 18-21, hos Sigurd Enger, Hølandsveien 1486, 1960 Løken. Markvandringen arrangeres som en del av Jordhelse-prosjektet i Aurskog-Høland, og er den første samlingen i dette prosjektet. Markvandringen delfinansieres av Kornprogrammet, og er åpen for alle.

Hoveddelen av kvelden brukes til å gå gjennom «Helsekort jord» i grupper. Dette er en helhetlig vurdering av jordhelsa, der blant annet følgende punkter vurderes:

  • Jordstruktur, pakking og såledannelse
  • Plantevekst og røtter
  • Meitemark og andre jordorganismer

Vi vurderer de samme punktene på jorda i vendeteigen, jordekanten og inne på jordet, for så å kunne sammenligne dette. Vi vil også demonstrere hvordan ulik jord har ulik aggregatstabilitet og struktur.

Diskusjon og kveldsmat

I tillegg vil Sigurd fortelle om drifta si og hvordan han ivaretar jordhelsa på sin gård. Landbruksrådgivninga har også flere interessante forsøksfelt på gården, blant annet ProHøst, der det sammenlignes ulik jordarbeiding før såing av høstkorn.

Det serveres kveldsmat, og vi ønsker derfor påmelding for å beregne mengde mat. Kvelden avsluttes med en liten introduksjon og diskusjon om høstsådde fangvekster.

Meld deg på!

Meld deg på ved å sende e-post til Malin Andresen innen 11. juni: malin.iren.andresen@ahk.no.

Ved spørsmål kontakt Anna Katarina Berg, tlf: 98 33 34 48.

Jordhelse.png

Sist endret: 11.06.2024