PC: Hold Ctrl-tasten nede og trykk på + for å forstørre eller - for å forminske.
Mac: Hold Cmd-tasten (Command) nede og trykk på + for å forstørre eller - for å forminske.

kunstnerspirene får dipom

Kunstutstilling på kulturskolen

I november hadde kunstnerne Kristine Dragland og Anne-Liis Kogan en historieworkshop for en gruppe barn fra 2.- 7. klasse. Workshopen var en del av prosjektet Barnas Kunstleirplass og skulptursti- «Den uendelige historie» og har nå blitt til en flott utstilling.

– Det er morsomt å vise fram hva barna har fått til, og vise fram hva man kan lage av de ganske få materialene kunstnerne samlet inn på ROAF! Det var gøyr at så mange kom, sier Ronja Allum, som er kunstnerisk konsulent for prosjektet.

– Det har blitt skulpturer, det har blitt Performancer, bilder!  

Fredag 2. februar var det utstillingsåpning i kulturskolens lokaler for å vise frem resultatet. Der var blant annet både unge kunstnerspirer, kunstnerduoen Kristine Dragland og Anne-Liis Kogan som har ledet workshopen, foreldre, ordfører Roger Evjen og andre interesserte.  

– Det er også flott å se samlet skissene og fotografiene fra utforskingsdagen i Stasjonsparken og bildene snakker sammen, og det på en helt annen måte enn når de bare er samlet i en mappe på en datamaskin. Det er fint at vi har muligheten til å vise dette frem på kulturskolen nå i februar.

kunstnere viser fram produkterKunstnerduoen: Kristine Dragland og Anne-Liis Kogan som har ledet workshopen, her sammen med prosjektleder Ronja Allum.

Kunstprosjekt av gjenbruksmaterialer  

– Det å bruke gjenvinningsmaterialer kan ofte fremme mer kreativitet, for barn har ikke en lukket mening og hva det er for noe og hva det skal brukes til. De utforsker mer, sier Kristine Dragland Workshopen gikk over fire dager.

Da ble barna bedre kjent med Stasjonsparken, tok bilder, tegnet og jobbet kunstnerisk med dette materialet og med gjenbruksmaterialer fra ROAF.   

– I denne første delen av prosjektet har barna og kunstnerne jobbet for å lage en historie om det frodige området ved Bjørkelangen stasjon, hvor kunstleirplassen og skulpturstien skal ligge. Historien skal danne grunnlaget for hele resten av prosjektet og er inspirert av prosjektets arbeidstittel: «Den uendelige historie, forklarer Allum. 

Kunstprosjekt handler om å se på søppel med nye øyne. Fra avfall til ressurs og materialer med potensiale, er grunntankene i prosjektet.  

Kommunen har invitert barn og ungdom til å jobbe sammen med kunstnere og være med å forme kunsten, slik at det blir den kunsten de vil ha i sitt lokalmiljø. Dette er et inkluderende kunstprosjekt som tar både unge og gjenbruk på alvor. kunstnerne får diplom

Diplomer: Alle barna som var med på workshopen fikk diplomer.

Bilder på en vegg av prosessen i prosjektet

Spennende prosess: Hele prosessen er dokumentert med bilder. 

kunst laget av barn

Flotte skulpturer: Andres skrot kan bli flotte skulpturer og fabeldyr. 

Fortsettelse følger 

Første del av dette kunstprosjektet var denne workshopen, nå skal vi videre til andre del.  

– I neste del av prosjektet skal det bygges et permanent kunstverk på den nye blomsterengen nede i Stasjonsparken. Vi har kalt det en kunstleirplass. Det er fordi kunst kan være så mye mer og noe helt annet en skulptur på en sokkel, men akkurat hva det blir vet vi jo ikke enda. Nå skal først de inviterte kunstneren lage utkast og så skal så klart barn og unge inviteres med i prosessen i løpet av året!  

Kunstutstillingen skal stå på kulturskolen fram til mars. Da flyttes den videre til rådhuset.

Les mer om prosjektet og den spennende veien videre her: Barnas kunstleirplass og skulptursti (ahk.no)

Forfatter: Alette Eldøy

Sist endret: 19.02.2024