Magefølelse og førstehjelp på agendaen
Første arbeidsdag etter påskeferien var planleggingsdag for skoler og barnehager i Aurskog-Høland. I Burholtoppen barnehage var det magefølelse, vold i nære relasjoner og førstehjelp som stod på agendaen.
![]() ![]() |
![]() ![]() |
– Begrepet «magefølelse» og vurderinger i ulike situasjoner gikk igjen i de ulike temaene vi var innom på plandagen, sier Hilde Torre, som er virksomhetsleder i Burholtoppen barnehage.
På agendaen sto gjennomgang av barnehagens plan for barns psykososiale barnehagemiljø. Når kjenner vi på at barn eller ansatte krenker/mobber, og hva gjør vi da? Hvordan jobbe forebyggende i barnegruppa og med miljøet for å ruste barn til å tåle ulike situasjoner? Og når er handlinger uakseptable?
Neste tema var gjennomgang av rutiner ved mistanke om at barn utsettes for vold og/eller overgrep.
– Vi så på trafikklysmodellen som rettesnor for seksualitet hos barn og ungdom. Hvordan identifisere, vurdere og gi respons på seksualitet som fremmer bekymring?
Økta etter lunsj var førstehjelpskurs fra dyktige Lena fra Ditt barns førstehjelp.
– Hun ga oss et veldig godt kurs i livreddende førstehjelp for barn og kollegaer. I tillegg fikk vi praktiske øvinger på ulike dukker, fra baby, barn 1-13 år og voksne. Dette var god trening.
Alle dagens tema utfordrer ansatte til å ta raske avgjørelser til barnas beste.
– Vår oppfattelse, magefølelsen, må da kombineres med rutiner og innøvde handlinger.
Sist endret: 25.04.2025