PC: Hold Ctrl-tasten nede og trykk på + for å forstørre eller - for å forminske.
Mac: Hold Cmd-tasten (Command) nede og trykk på + for å forstørre eller - for å forminske.

Sommerles over for i år

Sommerles er og blir en favoritt, blant både barn og foreldre. I år har vi fått rapport om at barn som aldri før har lest plutselig har begynt å lese masse. Og det er jo nettopp hovedmålet med denne lesekampanjen.

Forskning viser at svake lesere som ikke leser gjennom sommeren mister inntil 3 måneder med lesekompetanse. De sterke leserne taper mindre. Dermed blir spriket mellom de sterke og svake leserne større og større for hvert år som går.

Funn fra tidligere studier i USA viser at barn som har lest mer enn seks bøker i løpet av sommeren ikke mister lesekompetanse. Det er da gledelig å kunne meddele at i Aurskog-Høland kommune har hvert barn lest i gjennomsnitt 12 bøker hver!

Annerledes sommer

Det er av statistikken etter Sommerles tydelig at vi har hatt en veldig spesiell og annerledes sommer i år, sånn i kjølvannet av koronavåren. Antall deltakere lå nemlig på det samme i år som i fjor, men til tross for det har vi hatt kjempehopp i antall leste bøker to år på rad.

I fjor leste barna 2699 bøker til sammen, i år har de lest hele 3253 bøker. Når det gjelder antall sider leste barna 238.135 sider i fjor, i år sprengtes alle grenser med 370.263 sider lest totalt.

Feiret med Anne Cath. Vestly

For å feire en vel overstått sommerleskampanje, hadde vi underholdning med Adele Lærum Duus, som spilte teater om Anne Cath. Vestly. Hadde Anne Cath. Vestly levd i dag, hadde hun vært hele 100 år. Vi fikk tilbakeblikk til mormor og de åtte ungene, både i tekst, film og teater.

På grunn av den spesielle situasjonen vi er i, så fikk vi låne kultursalen på Kulturarena. Dette var stor stas både for skuespiller og tilskuere. Vi hadde med oss et pop-up bibliotek med alle bøkene vi eier av forfatteren, og det var også mulighet for å hente resterende premier for de som ikke hadde hentet det. I tillegg lanserte vi en ny lesekampanje i høst, som du kan lese mer om her.

Tusen takk for i år!

sommerles2020 (1).jpg

Flott avslutning: For å feire en vel overstått sommerleskampanje, hadde vi underholdning med Adele Lærum Duus, som spilte teater om Anne Cath. Vestly. 

sommerles2020 (2).jpg

Flittige lesere: I Aurskog-Høland kommune har hvert barn lest i gjennomsnitt 12 bøker hver!

Sist endret: 24.11.2020