Gå til innhold Gå til navigasjon

Økologisk landbruk

Publisert:  Av: ocostreng

Det er flere måter å produsere mat på. Å produsere økologisk er en framtidsrettet måte, basert på gammel og ny kunnskap.

Det er flere måter å produsere mat på. Å produsere økologisk er en måte, og denne måten er definert i regelverk. For å selge varene sine som økologiske må bedriften sertifiseres, det være seg en bonde, et lager, en foredlingsbedrift eller en butikk.

For å selge varene sine som økologiske må bedriften sertifiseres, det være seg en bonde, et lager, en foredlingsbedrift eller en butikk.Aurskog-Høland kommune har i mange år hatt fokus på økologisk matproduksjon og forbruk. Det starta ikke med kommunen, men i kommunen. Frilund gård på Bjørkelangen har i en årrekke vært foregangsgård hva angår biodynamisk/økologisk produksjon. Debio vokste fram, og ble etablert på slutten av åtti-tallet. Aurskog-Høland kommune fulgte etter og har siden slutten av nitti-tallet hatt gående mer eller mindre kontinuerlig prosjekter med fokus på økologisk produksjon og forbruk.

Kommunen ønsker å øke sitt forbruk av økologisk mat, ikke minst fordi vi ønsker å være et eksempel for andre offentlige instanser, og vise landbruks- og næringsmiddelindustrien at vi støtter dem og den økologiske maten de lager.

Siden 2008 har Aurskog-Høland kommune hatt et større og helhetlig prosjekt gående, og resultater fra dette er oppsummert i en rapport. Videre satsing på økologisk mat er forankret i både kommunedelplan for næring og miljø, samt sektorenes egen planer.

Kontakt

Ole-Christian Østreng

E-post: ole-christian.ostreng@ahk.no

Tlf.: 63 85 27 41